Komentáře ke článku: Ledový salát, zdravá pochoutka

Ledový salát používáme zastudena jako klasický salát, oblohu k jídlu či jako přísadu do jiných zeleninových salátů. Lze ho využít i do teplé kuchyně. Najemno nakrájený ho můžete ke konci varu přidávat do polévek, čímž si zachová svoji křupavost, nebo ho můžete zcela uvařit, podobně jako kapustu. Pokud je ledový salát čerstvý, vydrží vám v lednici 1 – 2 týdny. Salát skladujte v lednici v prodyšném nebo otevřeném plastovém sáčku. Listy salátu můžete dle potřeby postupně odlamovat. Při přípravě dávejte přednost odtrhávání lístečků a jejich natrhání na menší kousky ručně, neboť stykem s kovem či nerezem se ztrácí určitá část cenných látek a vitamínů. Salát umývejte až před samotnou konzumací.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).