Jablečný ocet

Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Pektin obsažený v jablečném octu má schopnost zvětšovat svůj objem bobtnáním, čímž navozuje pocit sytosti a snižuje nepříjemný pocit hladu. K nasycení následně stačí menší porce stravy, což usnadňuje proces hubnutí a přispívá k péči o štíhlou linii.

obrázek ke článku Jablečný ocet

Jablečný ocet podporuje proces látkové přeměny a upravuje narušenou střevní mikroflóru. Aktivní složkou je kombinace kyseliny octové s vitamíny, minerály a stopovými prvky.

Nejvýznamnější složky jablečného octa:


  • vitamíny skupiny B
  • vitamin C
  • jablečný pektin
  • vápník
  • hořčík
  • draslík
  • sodík
  • železo
  • fosfor

Zvýšením kyselosti v trávicím traktu dochází k postupnému úbytku hnilobných bakterií, které produkují do organismu toxiny. Dochází tak k přirozené detoxikaci, objem škodlivých látek se postupně snižuje.

Pozitivní vliv jablečného octa:


  • detoxikace
  • posílení obranyschopnosti
  • antibakteriální účinky
  • zlepšení vyměšování
  • snižování hladiny cholesterolu v krvi
  • tvorba červených krvinek
  • regulace krevního tlaku
  • vylepšení vzhledu pleti
  • přispění ke zdraví cév
  • pomoc při redukční dietě
  • prevence zubního kazu
  • stabilizace krevního cukru – pomáhá při onemocnění cukrovkou


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...